Blogi nro 7 ALTIAN OSAKKEIDEN OSAKEMERKINTÄ

Jos sinulla on pankkitunnukset, voit avata internetissä salkun Nordnet-yhtiössä myös viikonloppuna. Syötä googlen tai muun hakukoneen hakukenttään sana ”nordnet” ja napauta. Hakukenttään tulee monia osumia, joista valitset vaikkapa kohdan ”Nordnet: Säästäminen ja sijoittaminen”. Napauta sitä ja ruutuun ilmestyvät Nordnetin sivut, joiden kansisivulla on Altian mainos: ”Lue lisää ja tee merkintä”. Napauta sitä ja valitse asuinmaaksi Suomi. Hyväksy vastuunrajoitus, jonka jälkeen pääset avaamaan pankkitunnuksillasi salkun, kunhan keksit vielä tunnuksen ja salasanan. Sen jälkeen voit merkitä haluamasi määrän osakkeita. Minimäärä on 100 osaketta, jolloin hinnaksi tulee 900 euroa, jos hinnaksi määritellään osakeannissa lopulta 9 euroa/kpl. Avaamaasi salkkuun tulee merkinnästä ilmoitus. Nordnet hoitaa loput muodollisuudet.

Advertisement

5 kommenttia artikkeliin ”Blogi nro 7 ALTIAN OSAKKEIDEN OSAKEMERKINTÄ

  • Kun kävin kuuntelemassa niitä pomoja, oli kovaa kehumista. Itse odotan n. 3 %:n osinkojja, vaikka vihjailivat suuremmistakin. Itse en odota ainakaan merkittävää arvonnnousua, mutta otin osaa, kun tunnen itseni nykyisin pohjalaiseksi ja haluan olla mukana omistamassa naapurikylän tehdasta. Eettisyyttä en tässä ajatellut, koska siellähän on rehutehdas ja Altia käyttää paikallisia viljoja tuotannossaan. En siis luultavasti myy, kävipä tässä miten tahansa.

   Liked by 1 henkilö

   • Pitäis varmaan tutustua vähän tarkemmin. Toteutuessaan 3 %:n osinkotuotto ilman arvonnousua kuulostaa aika laimealta, eikä tosiaan Altia yrityksenä herätä mussa erityisempiä tunteita sinne tai tänne. En juo viinaa, en syö rehua eikä mulla taida olla halua tukea vain periaatteesta pohjalaista tuotantoa. Voisin kaivella tän esille itsekin, mut millaisella osuudella valtio jää Altian omistajaksi? Vaikka alkoholin myynti Suomessa on pitkälle laissa säädeltyä, niin suhtaudun aina valtioon yhtiökumppanina riskinä, jonka huomioin myös sijoituscasea pohtiessani.

    Tykkää

   • Ei ole vielä tarkkaa tietoa siitä, kuinka paljon valtiolle jää. Osakkeen pitäisi tulla kaupankäyntiin ylihuomenna 23.3.2018. Valtiolle jää vähnitään yli kolmannes, mutta joissakin tiedoissa oli, että valtiolle voisi jäädä 44 %. Pian siis selviää. Katselin myös sitä Harviaa, mutta kun omistajatkin myyvät, ei kovin hyvältä näytä.

    Liked by 1 henkilö

   • Ja perään tietenkin disclaimerit, eli nämä keskustelut blogissa eivät missään tapauksessa sisällä sijoitussuosituksia, vaan ainoastaan keskustelua ja pohdintaa osakekaupasta. Jokainen tekee itsenäisesti sijoituspäätökset.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s